Haal het beste uit jezelf én anderen
Van overlevingstocht naar ontdekkingsreis

Het leven gaan ervaren als een ontdekkingsreis en het beste uit jezelf halen. Dat is de kern van Sirius Moves.

Als ik zeventien jaar ben kom ik in een rolstoel door de spierziekte die ik heb. Ik haal kracht en houvast uit het sporten wat ik doe: rolstoelhockey op clubniveau en later als selectiespeler van het Nederlands Team waarmee ik twee keer Wereldkampioen en één keer Europees Kampioen word. Tegelijkertijd worstel ik met afhankelijkheid en een beklemmend zorgsysteem. 

Op mijn 28e zet ik alles op alles om datgene te doen wat ik als kind al wilde: een theateropleiding. Een van de beste keuzes uit mijn leven. De opleiding is leuk, intensief én confronterend. Hier leer in mijn talentenen kwaliteiten zien, maar ook mijn voor mezelf belemmerd gedrag (h)erkennen. Het keerpunt in mijn leven.

Ik raak gefascineerd door de mate waarin je zelf positieve invloed op je leven kan Inspirerende spreker April Ranshuijsenuitoefenen, ook al zit er veel tegen. Ik leer dat er andere mo
gelijkheden zijn dan vechten; mijn stan
daard reactie. En ik zie steeds meer overeenkomsten tussen het leven en ‘De Reis van de Held’, een structuur waaruit eigenlijk alle verhalen zijn opgebouwd.

Na jarenlang keihard aan mijzelf werken kan ik zeggen dat ik van overleven naar leven ben gegaan. Ik ken de beide kanten en weet hoe het verschil voelt. Deze verandering naar meer plezier en voldoening in je leven gun ik iedereen. Ik ben er van overtuigd dat we allemaal veel meer uit onszelf (én anderen) kunnen halen dan we vaak denken. Deze overtuiging gecombineerd met mijn enthousiasme voor ‘De Reis van de Held’ – toch weer dat theater- is de drijfveer om Sirius Moves op te richten. Hier komen mijn talenten en passie samen.